Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om oppsigelsestid og mangler

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Har ett spørsmål angående oppsigelsestid på hybel. Fikk tildelt hybel via studentsamskipnaden, men bygget er ikke i like bra stand som annonsert, og jeg kan av helsemessige årsaker ikke bo der (har kronisk hodepine som forverres av den dårlige luften i bygget, samt at jeg reagerer på den massive rekken av kompost som ligger utenfor vinduet). Studentsamskipnaden operer med to mnd. oppsigelsestid, (jeg har selv innbilt meg at oppsigelsestid på hybel er kun én mnd) lurer på om jeg kan slippe å betale to mnd oppsigelse grunnet helsemessige årsaker? Evt legge det på at hybelen ikke har de fasiliteter som var annonsert (fellesrommene krever depositum på 500kr for bruk f.eks, var ikke nevnt i avtale). Med vennlig hilsen sykelig oppgitt elev

Besvart 24.08.2018 15:58
 

Svar
Hei

Oppsigelsestiden for såkalt "enkelt beboelsesrom" er som utgangspunkt på én måned, men for alle leieforhold så kan man avtale både lenger og kortere oppsigelsestid. Jeg antar at avtalen du har skrevet under på sier to måneders oppsigelsestid, og da er det dette som gjelder.

Hvis leiligheten er i dårligere stand enn det du hadde grunn til å tro, så vil du kunne ha krav på prisavslag. Som utgangspunkt vil du derimot ikke kunne kreve fullt prisavslag, slik at du ikke betaler leie. Hvorvidt du har krav på prisavslag i din konkrete sak kan jeg vanskelig vurdere uten nærmere informasjon, men du kan kontakte et av studentrettshjelpstiltakene eller melde deg inn i leieboerforeningen om du ønsker en konkret vurdering av dette.

Jeg vil veldig kort bemerke at de konkrete konsekvensene mangelen har fått for deg bare er av betydning for vurderingen dersom Studentsamskipnaden var klar over disse fra før av. Hvis god luft er spesielt viktig for deg så var dette noe du selv måtte informert dem om før avtaleinngåelse hvis det skal vektlegges i vurderingen av mangelens betydning for deg som leietaker.

Håper dette var til hjelp.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Slik finner du hybel/leilighet!

Låser opp dør (colourbox.com)

Er du på boligjakt? Da kan disse tipsene komme godt med.

Les mer

Rettigheter som leietaker

Fire ungdom sitter rundt et bord og spiller kort. (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av rettighetene du har som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra