Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal vi registrere på NAV at vi er samboere?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en gutt på 18 som har en kjæreste på 19 og vi skal flytte sammen, men begge 2 går på nav og får bare livsopphold og støtte til vår ver leilighet og vi lurte på hvordan vi setter oss som samboere hoss nav, må vi bare søke på et eget skjema, eller må vi ha bodd ilag over enn lengre periode? For vi vil flytte ilag, men er ikke sikker på hvordan vi gjør dette ettersom vi er midlertidig under nav til vi får oss jobb. Er det bare til og finne leilighet skrive kontrakt og søke på den sammen eller må det gjøres noe mer?

SVAR

Besvart 30.08.2018 13:56:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Vil flytte sammen med kjæresten, er jeg klar?

Ønsker du å flytte sammen med kjæresten eller en venn? Det er visse ting dere bør tenke på først. Les svarene unge som har spurt oss har fått.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
attach_file

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte

Har du dårlig økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen din til å skaffe deg bolig. Les mer om du er en av de som kan få støtte.

 

Les mer
account_circle