Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ommøblere i leilighet jeg leier?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg leier en delvis møblert leilighet med seksjon, kommode og skjenk. Utleier nekter meg å flytte disse rundt i leiligheten etter eget behov, og jeg må alltid be om hjelp fra henne ved ommøblering av større ting, selv om jeg meget godt klarer dette uten å lage riper i gulv. Og om noe skal henges opp på veggene skal hun inn for å gjøre det for meg. Vegger med tapet får jeg ikke henge noe på, og har fått beskjed om at ingen skap skal stå inntil tapetserte vegger. Kan hun virkelig stille krav som dette når jeg betaler dyrt for å bo her? I leiekontrakten står det at hun skal henge opp ting her, men ingenting om ommøblering.

Besvart 09.11.2018 15:18
 

Svar
Hei

Når det står i kontrakten at opphenging skal gjøres av utleier, så må du nok godta det. Ommøblering står du derimot som utgangspunkt fritt til å gjøre selv.

Dersom du lager riper i gulvet eller på andre måter skader møbler i boligen, eller boligen for øvrig, ved å ommøblere, så vil du imidlertid kunne holdes erstatningsansvarlig ved tilbakelevering. Du vil derimot ikke kunne holdes ansvarlig for skader som oppstår når utleier ommøblerer i leiligheten din, selv om det er på din anmodning.

Når det kommer til å plassere møbler mot tapetsert vegg, så er det jo mulig at dette skyldes en bekymring for at møblene farger av eller fester seg til tapetet, og at dette kan ta skade av det. Du må selvsagt være klar over denne muligheten, men står relativt fritt til å flytte rundt på ting innenfor leilighetens fire vegger.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Rettigheter som leietaker

Fire ungdom sitter rundt et bord og spiller kort. (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Ditt ansvar når du leier bolig

Boligblokk. (www.colourbox.com)

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig