Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve at vi parkerer langs veien og ikke på parkeringsplassen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Nettopp flyttett inn i ny leilighet med garasje utenfor, utleier bruker garasjen som oppbevaring så vi kan ikke parkere inni den. vi får heller ikke lov å parkere utenfor garasjen og blir bedt om å parkere nede i veien fordi de andre bilene skal kunne bruke plassen for å snu bilene, dette er ganske feil da plassen er kjempe stor og når vi har stått der har stått der har ingen problemer med å snu bilene sine! har de lov å be oss om å stå nede i veien når vi egentlig har parkeringsplass?

Besvart 09.11.2018 15:26
 

Svar
Hei

Dette kommer an på leieavtalen deres.

Hvis det er avtalt at dere leier parkeringsplass, så har dere naturligvis rett til å benytte parkeringsplassen til parkering av bil.

Dersom det ikke er avtalt at dere leier parkeringsplassen, så har dere ikke noen rett til å disponere over den, og må finne dere i utleiers angivelse av hvordan plassen skal brukes.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Rettigheter som leietaker

Fire ungdom sitter rundt et bord og spiller kort. (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Ditt ansvar når du leier bolig

Boligblokk. (www.colourbox.com)

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig