Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg si opp leieavtalen etter at utleier sa at leieforholdet var over?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Leietakeren min sendte meg melding om at leieforholdet mitt var over, når det i kontrakten står at leieforholdet kun kan sies opp i Mai. Når jeg så det skaffet jeg meg en annen bolig med engang, og dagen etter jeg fikk den første meldingen fra leietakeren fikk jeg en annen melding der det sto at den første meldingen var sendt ved en feil. Kan jeg si opp leieforholdet på bakgrunn av denne feilen, selv om det står i kontrakten at den kan kun sies opp i Mai? Mvh.

Besvart 08.01.2019 16:59
 

Svar
Hei

Jeg forstår det slik at utleier ved et uhell trodde leieavtalen din var utløpt, og derfor sendte deg en melding om at leieforholdet er over. Du forholdt deg til denne beskjeden, og ordnet deg veldig raskt et nytt sted å bo – før utleier rakk å si at meldingen var sendt ved en feil.

Utgangspunktet er at den som sender en melding må bære risikoen for at innholdet i meldingen er riktig. Det er derfor vårt utgangspunkt at utleier må bære ansvaret her. Allikevel er det vanskelig å konkludere sikkert med dette, basert på den informasjonen vi har tilgjengelig. Uansett vil ikke det som har skjedd endre på den avtalte oppsigelsesadgangen i leieavtalen, som sier at den kun kan sies opp i mai.

Det mest fornuftige i din sak er nok å ta kontakt med utleier, og forklare at du oppfattet meldingen som en oppfordring til å flytte ut så raskt som mulig, og at du nå har funnet deg ny bolig. Dersom du og utleier klarer å bli enige om en løsning som begge kan være fornøyde med, vil saken være løst. Hvis en slik avtale er umulig, vil jeg anbefale deg å kontakte Jussbuss, eller melde deg inn i Leieboerforeningen, slik at du kan få hjelp direkte.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Jente sitter på en benk og skriver på laptopen sin (www.colourbox.com)

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra