Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kjøpe bolig i en annen kommune?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tenkte å kjøpe meg en bolig i en annen kommune enn min hjemkommunen (Trøndelag området), men da lurer jeg på om jeg kan få boliglån fra min bank i hjemkommunen til å kjøpe meg bolig i en annen kommunen i Oslo område? Er banken (i min hjemkommunen) villig/godtar min forespørsel om boliglån dersom jeg avklarer dette (til å kjøpe meg bolig i en annen kommune enn min hjemkommune) med banken på forhånd, og itillegg har jeg søkt boliglån tidligere og fikk ja til det fra samme banken. Kan banken i min hjemkommune akseptere at jeg får lån her ifra til å kjøpe meg bolig i en annen kommune dersom mine økonomiske situasjoner er stabil? Takk på forhånd.

Besvart 09.01.2019 11:30
 

Svar
Hei

Når banken har gitt deg et finansieringsbevis blander de seg normalt ikke opp i hvor boligen befinner seg, så lenge den befinner seg innenfor Norges grenser. Vanligvis vil banken likevel kreve å godkjenne boligen før kjøp. Dette for å sikre at boligen de tar pant i er et godt kjøp og et godt panteobjekt.


Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte!

Flytte (colourbox.com)

Har du svak økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen til å skaffe deg bolig. Kan DU få støtte? Les mer om hvem som er støtteberettighet her.

Les mer

Kjøpe bolig - hvem kan få lån?

Jente sitter med masse papirer (colourbox.com)

Lønner det seg å kjøpe, og hvem kan få lån? Her kan du lese om startlån fra Husbanken, samt andre nyttige tips til deg som vurderer å kjøpe noe eget.

Les mer

Startlån

Kontrakt (colourbox.com)

Planer om å kjøpe din første bolig? Du kan søke kommunen din om gode startlån.

Les mer

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer

Spar til egen bolig med BSU

Kjøper hus (colourbox.com)

BSU er en forkortelse for boligsparing for ungdom. Men hvilke fordeler får du egentlig, og hva kan du bruke sparepengene til?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra