Hopp til hovedinnholdet

Utleier vil bygge et hus i hagen til boligen jeg leier. Kan han det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bor m min sønn I et hus m hage som jeg har leid I over 2 år. Nå skal huseier bygge nytt hus I hagen, hvor Hele hagen vil bli utbyggetomt og hvor vi har soverom som vender ut den veien. Kan han gjøre dette uten at jeg godkjenner det og I så fall; vil jeg ha krav på redusert husleie, eventuelt hvor mye? Dette er jo ikke en utbredning av eksisterende hus men et nytt som skal opp.

Besvart 09.01.2019 14:29
 

Svar
Hei

Hvorvidt utleier har lov til å sette opp et hus i hagen, avhenger av hva som er avtalt om bruken av hagen. Dersom du leier et helt hus med bruksrett til hagen, har utleier i utgangspunktet ikke lov til å bygge et ekstra hus der.

Dersom den avtalte bruken av hagen ikke er til hinder for byggingen, blir spørsmålet om bygningsarbeidet, og det ferdigbygde huset, reduserer leieverdien for deg. Dersom det gjør det, kan du ha krav på et prisavslag.

Prisavslag i husleie skal utgjøre verdiforskjellen mellom boligen i avtalt stand, og boligen i mangelfull stand. Akkurat hvor stort prisavslaget skal være er vanskelig å si, fordi mange faktorer spiller inn.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra