Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg heve leieavtalen på grunn av støy eller avvik fra byggeforskrifter?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. I sokkelleiligheten jeg nå har leid i 7 mnd plages jeg ofte av svært sjenerende støy. Ettersom rommet mitt ligger vegg i vegg med utleiers vaskekjeller, opplever jeg bråk fra vaskemaskin og varmtvannsbereder til alle døgnets tider, noe som gjør at jeg sjeldent får en sammenhengende natt søvn. I tillegg har jeg funnet ut at sokkelleiligheten strider mot en rekke byggeforskrifter, både når det kommer til takhøyde (som er 2.06 meter), soveromstørrelse (10.1 kubikkmeter) og et vindu som er alt for lite til rømningsvei. Er dette tilstrekkelig hevingsgrunnlag eller må jeg anses å ha akseptert forholdene ettersom jeg har bodd her en stund? Kjenner at jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gå frem med utleier ettersom han jobber som advokat.

SVAR

Besvart 29.01.2019 14:54:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle