Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg heve leieavtalen på grunn av støy eller avvik fra byggeforskrifter?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. I sokkelleiligheten jeg nå har leid i 7 mnd plages jeg ofte av svært sjenerende støy. Ettersom rommet mitt ligger vegg i vegg med utleiers vaskekjeller, opplever jeg bråk fra vaskemaskin og varmtvannsbereder til alle døgnets tider, noe som gjør at jeg sjeldent får en sammenhengende natt søvn. I tillegg har jeg funnet ut at sokkelleiligheten strider mot en rekke byggeforskrifter, både når det kommer til takhøyde (som er 2.06 meter), soveromstørrelse (10.1 kubikkmeter) og et vindu som er alt for lite til rømningsvei. Er dette tilstrekkelig hevingsgrunnlag eller må jeg anses å ha akseptert forholdene ettersom jeg har bodd her en stund? Kjenner at jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gå frem med utleier ettersom han jobber som advokat.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer