Hopp til hovedinnholdet

Hvor ofte kan utleier ta seg inn i boligen for inspeksjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg leier et rom med tilgang til fellesarealer som kjøkken/bad/stue/boder i et privateid hybelhus. Dette hybelhuset har to etasjer med rom og fellesarealer som tilhører de respektive etasjer. I kjelleren finnes det boder og dusj/toaletter som kan benyttes av alle beboerne som for det meste er studenter. Problemet vår er at vi har en utleier som til stadighet er innom for å sjekke at alt er i orden, og vi kan få meldinger om at nå er det rotete og skittent (dette er jo en subjektiv vurdering) og at vi f.eks må gjøre superrent for de skal ha sin 'årlige' inspeksjon mtp brannsikkerhet og vedlikehold/renhold. De er jo der titt og ofte, og det hender at jeg kan være på rommet mitt og høre at de er i leiligheten, da har ikke jeg lyst å forlate rommet mitt siden jeg ikke har noe ønske om å prate med utleier i tide og utide. Hvilke rettigheter har vi egentlig? De påstår at de har rett til å inspisere slik de nå gjør pga brannsikkerhet og slikt. Takknemlig for et godt svar på dette.

SVAR

Besvart 29.01.2019 15:12:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Vil du bo i kollektiv?

Kollektiv er et fint alternativ for deg som ikke vil bo alene. Det kan også være et rimeligere alternativ. Det er lurt å tenke gjennom enkelte ting før du velger boform og hvem du skal bo med.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle