Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvor ofte kan utleier ta seg inn i boligen for inspeksjon?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg leier et rom med tilgang til fellesarealer som kjøkken/bad/stue/boder i et privateid hybelhus. Dette hybelhuset har to etasjer med rom og fellesarealer som tilhører de respektive etasjer. I kjelleren finnes det boder og dusj/toaletter som kan benyttes av alle beboerne som for det meste er studenter. Problemet vår er at vi har en utleier som til stadighet er innom for å sjekke at alt er i orden, og vi kan få meldinger om at nå er det rotete og skittent (dette er jo en subjektiv vurdering) og at vi f.eks må gjøre superrent for de skal ha sin 'årlige' inspeksjon mtp brannsikkerhet og vedlikehold/renhold. De er jo der titt og ofte, og det hender at jeg kan være på rommet mitt og høre at de er i leiligheten, da har ikke jeg lyst å forlate rommet mitt siden jeg ikke har noe ønske om å prate med utleier i tide og utide. Hvilke rettigheter har vi egentlig? De påstår at de har rett til å inspisere slik de nå gjør pga brannsikkerhet og slikt. Takknemlig for et godt svar på dette.

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer