Hopp til hovedinnholdet

Utleier har solgt leiligheten. Hva skjer med leieavtalen da?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor for tiden i et kollektiv, men utleier har nå solgt leiligheten til en annen utleier. Vi har enda ikke fått noen skriftlig oppsigelse, men regner med å få det i nærmeste fremtid. Vi har en tidsbestemt leiekontrakt, som ikke går ut før i 2020. Jeg lurer derfor på om vi har noen rettigheter eller ikke? Kan vi for eksempel få fortsette å bo i leiligheten? Har den nye utleier i så fall lov til å justere opp husleien vår?

Besvart 26.02.2019 13:45
 

Svar
Hei

Når utleier har solgt boligen til en ny eier, tar den nye eieren over som utleier i den eksisterende kontrakten. For din del betyr det at leiekontrakten, og alt dens innhold, inkludert leiesummen, fortsetter som før. Den eneste endringen er at den nye eieren blir utleier.

Siden boligen allerede er solgt, kan ikke den opprinnelige utleieren bruke det som grunnlag i en oppsigelse. Dersom du skulle motta en oppsigelse, men ønsker å bli boende, kan du vurdere å melde deg inn i Leieboerforeningen, for å få mer konkret hjelp i din sak.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter som leietaker

Fire ungdom sitter rundt et bord og spiller kort. (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra