Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Huseier nekter å betale for nettleie og strøm etter at jeg har flyttet ut

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en student som har bodd i kollektiv sammen med to andre venner. Vi flytter ut 28. februar, da leiekontrakten var avsluttet. Strøm var ikke inkludert i leien. Jeg prøvde da å avslutte strømabonnementet mitt, men fikk svar om at huseier må opprette nytt strømabonnement for at dette skulle skje. Da jeg tok kontakt med huseier så nektet han å opprette ny strømavtale før det kommer nye leietakere. Dette kan fort ta mange måneder. Dermed sitter jeg nå med ansvar for å betale nettleie og strøm for en leilighet jeg ikke leier, ikke har tilgang til, og hvor jeg ikke har kontroll på utgiftene. Da jeg ringte nettselskapet for å spørre hvordan jeg løste dette, fikk jeg beskjed om at det andre alternativet var å fysisk få en montør til å koble fra strømmen i leiligheten. Dette koster 1250 kr og tilfaller meg som utleier. Vi (kollektivet) vurderer å kutte strømmen, men synes det er veldig spesielt at kyniske utleiere skal ha loven i ryggen i et slikt scenario? Er det slik det er?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer