Hopp til hovedinnholdet

Huseier nekter å betale for nettleie og strøm etter at jeg har flyttet ut

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en student som har bodd i kollektiv sammen med to andre venner. Vi flytter ut 28. februar, da leiekontrakten var avsluttet. Strøm var ikke inkludert i leien. Jeg prøvde da å avslutte strømabonnementet mitt, men fikk svar om at huseier må opprette nytt strømabonnement for at dette skulle skje. Da jeg tok kontakt med huseier så nektet han å opprette ny strømavtale før det kommer nye leietakere. Dette kan fort ta mange måneder. Dermed sitter jeg nå med ansvar for å betale nettleie og strøm for en leilighet jeg ikke leier, ikke har tilgang til, og hvor jeg ikke har kontroll på utgiftene. Da jeg ringte nettselskapet for å spørre hvordan jeg løste dette, fikk jeg beskjed om at det andre alternativet var å fysisk få en montør til å koble fra strømmen i leiligheten. Dette koster 1250 kr og tilfaller meg som utleier. Vi (kollektivet) vurderer å kutte strømmen, men synes det er veldig spesielt at kyniske utleiere skal ha loven i ryggen i et slikt scenario? Er det slik det er?

SVAR

Besvart 01.04.2019 15:24:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
account_circle