Hopp til hovedinnholdet

Medleietakeren min gjør boligen ubeboelig. Må jeg betale leie?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er i et veldig trasig boforhold og jeg sa derfor opp 1. Mars. Men jeg makter ikke mere, han ene røyker inne hver kveld, stjeler maten min, røyker hasj hver dag, aldri vasket eller ryddet etter seg. Han andre har aldri gjort noe husarbeid, men han har heller aldri brukt fellesareal og jeg har aldri pratet med han. Jeg har sagt ifra til huseiere to ganger og de har tatt opp røykingen uten at det ble bedre. Men jeg kjenner at jeg rett og slett ikke klarer å bo her i juni, kan jeg da nekte å betale for juni? Å bo i en svinesti og med en narkoman som stjeler burde vell være grunn til at avtalen ikke er gyldig?

SVAR

Besvart 10.05.2019 16:57:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Vil du bo i kollektiv?

Kollektiv er et fint alternativ for deg som ikke vil bo alene. Det kan også være et rimeligere alternativ. Det er lurt å tenke gjennom enkelte ting før du velger boform og hvem du skal bo med.

 

Les mer
account_circle