Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir kastet ut, og utleier disponerer boligen mens jeg enda bor der.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har leid leilighet et år. Siden jeg mistet inntekt fikk jeg ikke råd å bo her mer, betale husleie og huseier sender begjæring om utkastelse til namsmann idag! Jeg har funnet et annet sted å bo og flytter der i sommer. Men har huseier lov til å komme hele tiden så mye de vil i mellomtiden? Nå har de fått malere til å male boden og soverommet, og alle tingene mine der er plassert i stua, det er ikke fordi jeg har ødelagt noe-bare fordi det da blir som nytt!! De sa jeg bare måtte finne meg i at de begynte å male så det var klart til nye leieboere når jeg flyttet, de vil leie ut med en gang. Og sa idag at de ville komme innom jevnlig, og stenge soverommet til jeg flyttet. De maser hele tiden at jeg må komme meg ut fortest mulig. Jeg skjønner det, men har de lov til å drive psykisk press på den måten? Det er tøft nok å vite at jeg må flytte, at det er sendt til namsmannen idag? Ja, hva kan og ikke kan utleierne ha lov til fram til jeg fysisk blir kastet ut??

SVAR

Besvart 13.05.2019 14:25:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle