Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg kan få egen leilighet av barnevernet selv om jeg er 15?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 15 som blir 16 september 2019. Jeg lurer på om jeg kan få egen leilighet av barnevernet selv om jeg er så ung?

Besvart 14.05.2019 22:24
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det å få hjelp av barnevernet til å flytte ut hjemmefra forutsetter at det foreligger alvorlig omsorgssvikt. Det holder ikke nødvendigvis at man mistrives hjemme. Selv om du får flytte ut er foreldrene dine fortsatt ansvarlige for deg. Selv om barnevernet ikke flytter deg ut kan de sette inn tiltak hjemme for at du kan få det bedre.

Du forteller ikke hva det er som gjør at du vil flytte hjemmefra. Du kan selv ta kontakt med barnevernet der du bor og/eller ringe Alarmtelefonen 116 111.

Håper dette kan hele deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra