Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier låse seg inn i kollektivet uten vårt samtykke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg og en kamerat leier bolig i et 2-manns kollektiv. Uteleier låser seg hver uke inn i leiligheten for å sjekke at vi vasker "godt nok". Da jeg konfronterte han med at jeg ikke synes at det er greit, så sier han at han har lov til å låse seg inn i fellesarealene fordi vi bor i et kollektiv og at vi derfor bare har eksklusiv bruksrett til soverommene våre, og ikke stua. Har han rett i det? Det høres jo veldig merkelig ut at det ikke er "vår" leilighet, siden vi bor 2 stykker der. I kontrakten står det at vi leier "hybel" og det er spesifisert romnummer.

SVAR

Besvart 13.05.2019 14:58:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle