Hopp til hovedinnholdet

Ny utleier utsetter å skrive ny kontrakt

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har leid leiligheten i 2,5 år nå. Nå har huseier solgt og nye eiere flyttet inn for 10 dager siden. Hadde en prat med de i døren der de sa at leiekontrakten ønsket de å ordne når ting har kommet litt på plass for dem. Men dagene går og ingen lyd fra de. Jeg blir litt urolig med tanke på at de gjør det bevist så dem kan kaste meg ut for ikke betalt husleie?

Besvart 13.05.2019 14:37
 

Svar
Hei

Jeg forstår det slik at du har fått ny utleier, og at den nye utleieren ikke har gitt deg betalingsinformasjon. Du er redd for å bli kastet ut som følge av betalingsmislighold.

Det første som er verd å merke seg er at den leiekontrakten du har i dag også gjelder framover. Ved eierskifte går vanligvis den nye eieren inn i rollen som utleier i den eksisterende kontrakten. Det er derfor ikke nødvendig å skrive en ny kontrakt. Det er selvfølgelig ikke noe problem dersom både du og de nye eierne ønsker å skrive en ny leieavtale, men du bør da være obs på om den nye kontrakten er veldig annerledes enn den du har nå.

Den enkleste løsningen på din bekymring er trolig å sende en melding til de nye eierne, hvor du ber om kontonummer for husleie, slik at du kan sette inn husleien der.

Dersom de nye eierne spekulerer i å få deg kastet ut grunnet betalingsmislighold er det svært uklokt av dem, da de i så fall må gå via namsmannen. Du vil i løpet av en utkastelsesprosess få anledning til å betale det du skylder, hvilket vil stoppe hele prosessen. Sannsynligvis har de nye eierne bare hatt mye å tenke på, og leieinnkreving har havnet i bakre rekke.

 

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra