Hopp til hovedinnholdet

Flau over hjemmet mitt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig usikker på hvor jeg skal begynne her! Jeg tok bare et tema som var nærmest det jeg lurer på! Jeg har en kjæreste på 17 (det er sikkert ikke det viktigste å meddele) vi har det så fantastisk sammen, og vi har vært sammen i et halvt år. Vi er for det meste hos han, men av og til hos meg også. Han har møtt foreldrene mine, og jeg har møtt hans. Problemet mitt her et at mamma og pappa ikke pusser opp kjøkkenet vårt for de bruker pengene på andre ting. Vi har en vanlig økonomi. Ingenting er ødelagt, men gammelt og slitt. Han har det så fint og et stort hus i forhold til vårt. Jeg aner ikke hva som er problemet mitt, siden det er veldig merkelig...Jeg synes det er veldig flaut å ta han med på kjøkkenet.. så prøver å bruke unnskyldinger som om at jeg er veldig flau over foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil jo ikke være flau over en så barnslig ting.

Besvart 31.05.2019 14:38
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg er sikker på at hjemmet ditt er like flott som andre sitt, og dette først og fremst handler om at du må jobbe med deg selv. Dine foreldre velger å bruke penger på andre ting, og er fornøyde med det kjøkkenet de har. Da tenker jeg at du også skal være det. Er det gammelt og litt slitt, så kan det betegnes som et retro kjøkken. Noe som er veldig moderne i dag.
Miljøvennlig er det også å ikke bruke og kaste for mye. 

Jeg er helt sikker på at kjæresten din ikke bryr seg om kjøkkenet ditt er gammelt eller nytt. Han liker hjemmet ditt slik det er.
Neste gang dere er sammen kan du forsøke å utfordre deg selv med å dra han med på kjøkkenet og lage noe godt å spise sammen. Kanskje bake, lage pizza, koke kakao, poppe popcorn osv. Kjøkkenet er for mange en plass man samles, sitter å skravler litt, og hygger seg. 
Som du selv sier så er dette ikke noe å være flau over. Her må du heller akseptere ting som de er, og snu det til noe positivt.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra