Hopp til hovedinnholdet

Utleier har ikke overholdt avtalen om oppussing før overtakelse.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har undertegnet en leiekontrakt 5/5-19. Avtalen var at jeg skulle flytte inn 1/6-19. I avtalen skulle det bli satt inn peis og det skulle legges nytt gulv + male leiligheten (ingenting er gjort). Nå har jeg fått informasjon om at det er fyrings forbud på huset. Det er et over 100 år gammel sveitser hus i tre og leiligheten jeg skulle ha er i 3. etg. Det er ikke noen rømningsveier foruten en liten veranda og trappegangen. Jeg har en sønn på 3 år og vill ikke flytte inn under disse forutsetningene. Jeg var ikke klar over fyrings forbudet. Jeg har ikke betalt noe depositum. Han truer meg om at jeg må betale husleie. Må jeg det når han ikke har oppfylt alle punkter?

SVAR

Besvart 31.05.2019 15:43:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
account_circle