Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale husleie for en måned ekstra?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, i mars i fjor skrev jeg en kontrakt med utleier, han spurte meg om når jeg vill flytte inn, da sa jeg 1.8, men noen måneder senere sa jeg at jeg kunne flytte inn 1.7, og at det var greit. Dette har jeg melding på. Jeg fikk ikke ny kontrakt. I kontrakten står det 12. Mnd binding. Han mener jeg skal betale for 1.7 i år også, men jeg mener jeg ikke skal det siden jeg da har oppnådd 12mnd 1.7-1.7. Mine spørsmål er hvem har rett her? Han sier han har 1.8 som en fast dato for alle, men det har ikke han fortalt meg og det står heller ikke i kontrakten.. kan en utleier sette en fast dato? Må jeg betale 13 mnd når det står 12??

Besvart 07.06.2019 13:54
 

Svar
Hei

Hvis jeg forstår deg riktig ble det inngått en leieavtale, med avtalt overtakelse 1.8.18. En tid etter avtaleinngåelsen ble en ny avtale gjort, der innflytting ble avtalt til 1.7. i stedet. I kontrakten står det at det er en bindingstid på 12 måneder. 

Det jeg ikke vet er om det er en avtalt opphørsdato for leieavtalen. Dersom det er en avtalt opphørsdato, vil du være nødt til å betale fram til den angitte dato. Står det derimot at leieavtalen opphører 12 måneder etter leieforholdets start, vil det i utgangspunktet være opphørsdato 1.7., all den tid du kan dokumentere at leieforholdet begynte den 1.7., og ikke 1.8.

Er det kun avtalt en 12 måneders bindingstid, uten at det står noe om leieavtalens opphørstidspunkt, vil avtalen være tidsubestemt, og må avsluttes gjennom oppsigelse. Du vil da være bundet fram til utløpet av oppsigelsestiden.

Det er dessverre vanskelig å gi et klarere svar uten å ha sett på leieavtalen, og eventuelle andre tilleggsavtaler dere har tegnet. Dersom du ønsker mer konkret veiledning, herunder at noen ser på kontrakten din, kan du melde deg inn i Leieboerforeningen.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra