Hopp til hovedinnholdet

Utleier leide ut boligen til en annen da jeg betalte depositum for sent.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg skrev under på en tidsbestemt utleiekontrskt som skulle vare i 2.mnd. Da jeg var borte og ikke hadde mulighet til å betale depositum den dagen det var avtalt, skrev jeg en mail til utleier om dette, og fikk ikke noe svar. Dag etter når jeg kom hjem overførte jeg depositum og sendte kvittering på mail. Fikk da svar tilbake om at hun hadde leid leiligheten ut til noen andre fordi jeg ikke hadde betalt depositum dagen før. Jeg skal begynne i ny jobb på mandag, og står nå uten plass å bo. Kan hun gjøre dette? Kan jeg kreve henne for økonomisk tap om jeg må bo på hotell til jeg finner en annen plass og bo?

SVAR

Besvart 07.06.2019 15:04:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
account_circle