Hopp til hovedinnholdet

Medleietakeren min bråker fælt. Hvilke rettigheter har jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Vi er 5 stk som bor i ett kollektiv, og vi har forskjelige arbeidstider, Dette er et kollektiv uten stue, med åpent kjøkken mellom 2 soverom. Jeg bor i et av disse rommene.De andre bor i 1. og 3.etasje. Han som bor i 1.etg tok med seg kjæresten fra Polen og lot hun flytte inn hos oss. Problemet er at han jobber om natten og sover på dagen. Når han sover, oppholder hun seg på kjøkkenet rett foran mitt rom. Lager mat, spiser, leser, prater på telefon osv. Når han står opp, begynner de å lage mat og spiser sammen, med musikk og høylytt snakking. Uansett hvilken tid jeg er hjemme, får jeg aldri fred og ro. Har snakket med dem mange ganger angående prating, men det blir bare verre. Fortalte dem pent at jeg må stå opp kl.4 for jobb, neste dag inviterte de venner hjem til kjøkken og laget bråk til kl.23. Dette har gått flere månder før jeg tok kontakt med eieren, men hun kan ikke gjøre dem noe. Hvilken rettighet har jeg?

SVAR

Besvart 11.06.2019 14:53:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Vil du bo i kollektiv?

Kollektiv er et fint alternativ for deg som ikke vil bo alene. Det kan også være et rimeligere alternativ. Det er lurt å tenke gjennom enkelte ting før du velger boform og hvem du skal bo med.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle