Hopp til hovedinnholdet

Jeg har aldri hatt det bra hjemme

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er 16 år og skal begynne på videregående etter sommer. Jeg har aldri hart det så bra hjemme og nå begynner jeg å bli veldig lei av det. Mammen min har altid vore veldig streng og kjeftete. Hu pleier å kjefte på meg på grunn av alt og seie at jeg er tjukk og at hu er flau over meg kvar dag. Jeg gullringer nesten hver dag. På grunn av stress får jeg hjertekrampe når jeg er redd eller stresser. Jeg er redd hver dag og vil bare flytte. Jeg hater moren min fordi hun har lydlagt livet mitt. Hu forandra meg og Jeg mister venner på grunn av det. Det er fleire gonger hu sa at så lenge eg bur hos henne må jeg gjør det hu sier men jeg kan flytte fordi jeg er 16. Og jeg har veldi lyst til å flytte og men vett ikke hvor og om jeg må betale alr sjøl då. Jeg skjønne ikke hvordan sånt fungerer. Men jeg er bare så lei av livet mitt og har prøvd å tatt selvmord fleire gonger.

Besvart 27.06.2019 09:44
 

Svar
Hei!

Det er trist å lese at du har det vanskelig hjemme. Et hjem skal oppleves trygt og godt, og barn og ungdom skal oppleve at foreldrene har omsorg for dem og er glad i dem.

Når foreldre ikke er gode omsorgspersoner for barna sine er det viktig at familien får hjelp. Det er mange måter å få det på og det trenger ikke bety at barna må flytte ut. Barnevernet kan hjelpe familier som har det vanskelig. De kan komme hjem til familier for å snakke med dem og "lære" dem å ha det bedre sammen. 

Det er vanskelig å flytte for seg selv når man er 16 år. Og man bør ha tillatelse fra foreldre også, noe du kanskje ikke får av moren din. 

Jeg synes du skal ta tak i dette nå. Det er flere muligheter for å få hjelp! Du kan ringe alarmtelefonen og snakke med dem. De som jobber her er vant til å snakke med barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. Hvis de synes at du trenger hjelp kan de sette deg i kontakt med barnevernet i din kommune. Som jeg skrev over betyr ikke det å ta kontakt med barnevernet at du må flytte ut. Barnevernet kan komme hjem til dere, snakke med dere og finne ut hvordan dere kan få det bedre.

Du kan også ta kontakt med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesykepleier har flere muligheter til å hjelpe deg. Dessuten tror jeg det vil være veldig godt for deg å sette ord på det du opplever hjemme.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra