Hopp til hovedinnholdet

Jente 19år! Jeg har lyst til å flytte hjemmefra på grunn av faren min.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19år og har lyst til å flytte hjemme fra pga mye sosial kontroll fra faren min. Jeg kjenner jeg er psykisk ødelagt etter mange år med dette. Jeg har fått mulighet til å flytte inn hos en venninne, men er redd for at faren min skal holde meg igjen, eller fysisk tvinge meg hjem igjen. Er det noe sted hvor jeg kan få hjelp til å forhindre at faren min tvinger meg hjem igjen?

Besvart 27.06.2019 23:21
 

Svar
Hei!

Det er ingen som kan hindre deg å flytte hjemmefra når du er 19 år.

Slik du beskriver hvordan du har det og har hatt det sammen med faren din, er det viktig at du kommer deg hjemmefra. Du fortjener å ha det bedre. 

Det er veldig fint at du er velkommen til å bo hos venninnen din. Det vil kunne være fint som en overgang til du finner noe for deg selv.

Du står fritt i å flytte til venninnen din eller for deg selv når du måtte ønske det.

Du ble myndig da du ble 18 år og bestemmer over deg selv. Faren din kan ikke nekte deg å flytte for deg selv eller flytte til venninnen din.

Om faren din truer deg på noen måte, er politiet rett instansen for deg å snakke med. Politiet er flinke til å gi veiledning og hjelp når man opplever krenkelser, trusler og forsøk på sosial kontroll. De kan beskytte deg fra overgrep.

Be om en time for å snakke med politiet før du flytter. De vil kunne gi deg råd om hvordan du skal forholde deg dersom faren din truer deg på noen måte. Du vil kunne få et nummer som du kan ringe om du da opplever å bli truet.

Jeg legger også ved noen artikler om hjelpetjenester som du ellers vil kunne ha god nytte av i tiden fremover.

Håper svaret mitt er til hjelp for deg og ønsker deg lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Utsettes du for sosial kontroll?

PC med hengelås (colourbox.com)

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra