Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på prisavslag når boligen lider av mangler?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lest rundt om at man kan ha krav på redusert husleie dersom det er en mangel man ikke kunne se for seg i leiligheten man leier. I kjøkkenet i leiligheten min er det en feilmontert kjøkkenvifte, som gjør at jeg ikke kan lage mat uten at leiligheten blir røyklagt. Dette sa jeg fra om første gang i 11. Juli, og fikk til svar at snekkeren skulle komme etter fellesferien for å se på det. Det er nå 30. August, og jeg har endelig fått bekreftet av huseieren at det monteres ny vifte neste uke. Snekkeren var her for tre uker siden. Kan jeg kreve redusert husleie for de to månedene det tok han å fikse problemet fra jeg først sa ifra? Jeg har betalt full husleie (8500kr) hele tiden, selv om jeg spurte om redusert leie pga. problemene før innbetalingen av leien for august (andre problemer inkluderte lekk dusj og dører som datt av hengsler. Dusjen fikset han relativt fort, dørene ordnet vi med selv da vi ikke ventet på at snekkeren kom etter fellesferien med å kunne gå på do privat).

SVAR

Besvart 02.09.2019 14:41:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle