Hopp til hovedinnholdet

Boligen blir ubeboelig for en kort periode. Hvilke rettigheter har jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Kjapt spørsmål ang rettigheter som leieboer. Dersom husverten min skal foreta vedlikehold som gjør leiligheten ubeboelig i mellomtiden, kan jeg ha krav på redusert husleie for denne perioden? Jeg fikk for noen dager siden beskjed om at jeg ikke kan oppholde meg i leiligheten jeg leier fra mandag til og med fredag/lørdag pga skifte av vindu og ytterdør. Jeg må derfor reise hjem til foreldrene mine, og jeg måtte ta meg fri fra jobb pga. dette, så jeg taper jo inntekt på det. Hvilke rettigheter har jeg her? Det ene vinduet må skiftes uansett hva pga. mugg.

Besvart 16.09.2019 16:18
 

Svar
Hei

Som leietaker betaler du for en eksklusiv bruksrett til boligen. Din ytelse, som er betalingen, skal ha en motytelse, som er at du får disponere leieboligen. Når boligen ikke kan benyttes som avtalt, er det en mangel, og du har du krav på et prisavslag som svarer til den verdireduksjonen mangelen utgjør.

I ditt tilfelle får du ikke disponere boligen i det hele tatt, i en periode på fem dager. Det tilsvarer et prisavslag på 100 % for disse fem dagene. Du kan dog ikke kreve erstatning for tapte arbeidsinntekter.

Hvis det er en trøst, er det også slik at om du måtte finne en alternativ bolig hadde du bare hatt krav på erstatning for det mellomlegget som måtte være mellom din vanlige husleie og leien for den alternative boligen. Sånn sett har du en fordel ved at du kan bo hos foreldrene dine.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra