Hopp til hovedinnholdet

Kan vi kreve at utleier fikser en ødelagt dør?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og noen kamerater leier en leilighet. Lurer bare på om at han som leier ut leiligheten til oss har ansvar for å fikse en ny dør til det ene rommet eller er det noe vi burde leve med siden vi har skrevet under kontrakten?

Besvart 30.09.2019 14:23
 

Svar
Hei

Døren er en del av den faste eiendommen, hvilket betyr at det er utleier som har vedlikeholdsansvaret for den. Dersom det er dørlåsen som er ødelagt, er det dere som leier som har ansvaret for å vedlikeholde den. Men merk at det er lov til å avtale at dere har vedlikeholdsansvaret også for hele døren, så du må se i kontrakten hva dere har undertegnet på.

Dersom døren var slik da dere flyttet inn, må dere ha sagt fra til utleier innen 14 dager fra dere flyttet inn for å kunne kreve at han skal ordne den. Det er selvfølgelig mulig å be ham om å gjøre det allikevel, men dere kan ikke med loven i hånd kreve det.

Dersom døren ble skadet i løpet av leieforholdet plikter utleier å ordne den, men det er dere som må betale for det, hvis dere kan klandres for at skaden skjedde.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Hvordan tar du opp ting med utleier?

En vask som lekker. (foto: ung.no)

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra