Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve leie selv om han har tatt over bruken av boligen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på en greie. Om huseier og husleier avtaler om å forlenge husleien en måned ekstra etter oppsigelsestiden pga en annen bolig ikke har blitt funnet til å leie, men dagen etter husleien ble forlenget ble det funnet et hus å leie. Da vi flyttet ut så nektet huseier å ta imot nøklene og brukte hele måneden på å pusse opp hele huset og vi har nesten ikke vært inne der. Senere fikk vi regning på 90k men etter klage og greier så gikk den ned til kun husleien for det var ikke aktuelt å betale for noe vi ikke har gjort. Nå vil huseieren fortsatt ha husleien og saken går til rettsak, hvem er det som er i rette her? Og hva kan vi gjøre?

Besvart 30.09.2019 14:37
 

Svar
Hei

I utgangspunktet må du betale husleie, når det er avtalt at leieavtalen skal forlenges med en måned.

Samtidig er hele basisen for en leieavtale at leietaker får disponere boligen mot at han betaler husleie. Du skriver at utleier har brukt hele måneden på å pusse opp boligen. Dersom utleier nektet å ta imot nøklene, men samtidig var den som disponerte boligen, skal du ikke betale husleie for denne perioden.

Dersom saken går til Forliksrådet/Husleietvistutvalget/Tingretten, vil det som avgjør denne saken trolig bero på hvilke bevis som blir fremlagt. 

Dersom du trenger juridisk bistand, vil jeg anbefale deg å melde deg inn i Leieboerforeningen.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra