Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bo på hybel og få studielånet gjort om til stipend?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 20 år. For tiden tar jeg "Forkurs til ingeniørutdanning" på universitetet (som varer i ett år). Pga lang tid med krangling og uenigheter med familien min hjemme, har jeg tenkt å flytte ut. Hovedgrunnen til at jeg ikke har gjort dette før er at jeg ikke har penger for å klare meg selv. Men etter litt undersøking av informasjon og hjelp til studenter har jeg funnet ut om studentboliger og basisstøtte for studenter. Dette, fra det jeg forsto, kan gjøres om til stipend (max. 40%). Noen av de spørsmålene jeg har er: Kan jeg søke om basisstøtte og få til 40% omgjort til lån før jeg har fått en leilighet? Kan jeg søke på dette selv om jeg tar ettåring studie? Kan jeg fortsatt søke på studentbolig selv om vi er i september? Må jeg søke samtidig for basisstøtte og studentbolig? Hva gjør jeg hvis jeg får leiligheten før støtten? Hvordan skal jeg betale for det? Er det egentlig lurt å søke på lån? Bør jeg kontakte lånekassen og forklare situasjonen?

SVAR

Besvart 02.10.2019 12:58:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du ledige jobber

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

 

Les mer
attach_file

Økonomitips til deg som skal bo alene

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
account_circle