Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier komme med regler underveis i leieforholdet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurer bare på om det er slik at utleier kan sette regler mot å ha elektriske kjøkkenredskaper på rommet man har leid et halvt år i etterkant av kontrakt og leietakning? Jeg har fått en melding om at vi ikke lenger kan ha kaffemaskin, vannkoker o.l. på rommet lenger pga 'brannfare', selvom jeg mener at hvis det først er en bekymring, så bør man kanskje sette regler mot lading av telefon på natten, strykejern og rettetang for hår bl.a. også. Er det noen regel mot at utleier kan gi nye regler på dagen, som at det må være et varsel på forhånd før regler trer til, eller kan han bare sette nye regler sånn på sparket?

SVAR

Besvart 30.09.2019 14:31:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle