Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg ikke betaler det utleier krever?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har flyttet fra en hybel der jeg leide i to år. Da jeg flyttet inn måtte jeg ikke betale depositum, det står også på kontrakten. Leiligheten var litt skittent så jeg måtte vaske den selv før jeg kunne bo der. Eieren viste om det og det var han som kom med forslaget om at jeg skal vaske leiligheten og betale et tusen mindre i første leien siden det ikke var innflyttingsklar. Nå etter at jeg har flyttet derfra klaget eieren på at det ikke var vasket bra nok, når jeg vet at det var mer enn bra. Jeg vet hvordan man skal gjøre flyttevask fordi jeg har jobben en god del som renholder. Jeg var grei og gikk tilbake for å vaske på nytt. Etter det mente eieren at noen av vegger måtte males, at det var en fjernkontroller som manglet i leiligheten og at stikkontakter var løse. Han mener det er meg som må ordne alt. Har han lov til å kreve slike ting hvis han ikke ville ha depositum for hybelen? Hva burde jeg gjøre i denne situasjonen? Hva skjer hvis jeg nekter å gjøre det han krever?

SVAR

Besvart 04.10.2019 15:36:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle