Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på tilbakebetaling når jeg har betalt for mye leie?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er i en kjip situasjon med min forrige utleier. Leieforholdet startet den 15. august. Jeg og utleier gjorde en avtale om at depositum (21 500 kroner) skulle dekke tre måneders leie som tilsvarte oppsigelsestiden. Siden leia skulle forehåndsbetales betalte jeg en og en halv måneds leie den 20. august (10 500 kroner) som dekket halve august og hele september, pluss depositumet som dekket ytterligere tre måneders leie. Den 28. august sa jeg opp hybelen, dermed starta oppsigelsestiden den 1. september til og med 30. november. Men siden jeg allerede hadde forhåndsbetalt leia for september så dekker depositum pengene leie for desember også som er en måned mer enn oppsigelsestiden min. Jeg lurer derfor på om jeg har rett til å få igjen 7500 for den overflødige måneden som går over min oppsigelsestid? Tror leier ble sur på meg fordi jeg sa opp såpass tidlig, så synes det vil være vanskelig å kontakte han igjen. Vet ikke hva jeg skal si. Hilsen Espen

SVAR

Besvart 04.10.2019 16:09:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle