Hopp til hovedinnholdet

Ekskjæresten min truer meg - må jeg betale leie selv om jeg flytter?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ett stort problem og jeg finner ikke svar. Jeg leier leilighet med typen min som nylig ble mi eks. Vi har leiligheten nå i 3 mnd før vi må ut men han har ikke noe sted å bo og vi begge deler leie, og flytter for oss selv etter det. Han begår straffbare handlinger. Truer meg og jeg er redd for mitt liv. Jeg vil ut før 3 mnd fordi jeg kan ikke være her engang fordi jeg er redd. Hva er det loven sier i forhold til dette? Hvis jeg flykter må jeg fortsatt betale leie selv om han befinner seg her og truer meg? Hva skal jeg gjøre?

Besvart 07.10.2019 10:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg. Slik du beskriver det, bør du helt klart beskytte deg selv ved å flytte fra leiligheten.

Du skriver at ekskjæresten din truer deg og at du er redd for ditt liv. Forbudet mot straffbare trusler finner du i straffeloven §§ 263 og 264. Forbudet mot mishandling i nære relasjoner står i straffeloven § 282 flg. Du bør vurdere å kontakte politiet. De kan bl.a. gi deg råd og hjelp i den situasjonen du er i. Du kan også ringe volds-og overgrepslinjen på telefon 116 006. Der kan du få hjelp til å finne fram til andre hjelpetilbud i nærheten av der du bor. 

Når det gjelder husleien, så er dere begge ansvarlige for denne overfor utleier så lenge dere begge har signert leieavtalen. Utleier må derfor få den husleien som er avtalt. Du og ekskjæresten din kan selvsagt avtale dere imellom at han skal betale hele husleien etter at du har flyttet ut, men slik du har beskrevet situasjonen bør du nok ta opp dette med ham på et senere tidspunkt, etter at du har kommet deg ut av situasjonen du lever i. 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra