Hopp til hovedinnholdet

Utleier og jeg er uenig om når min betalingsplikt opphører.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal nå flytte ut av en leilighet jeg har leid, fikk beskjed at siden jeg flyttet inn 15 mai så skulle jeg slippe ha 3 mnd oppsigelse, men 2,5. Så skal betale 2,5 mnd. Jeg har innbetaling til huseier 20 hver mnd, og jeg sa opp i starten av august. Jeg betaler også mnd til mnd så jeg har begynt oppsigelses «pengene 20» jeg har da betalt 20 august, 20 september og skal nå betale 20 oktober en halv mnd. Dette mener huseier er feil... han krever at jeg betaler full mnd også 20 oktober og en halv mnd 20 november. Er det riktig når jeg har 2,5 mnd oppsigelse. Jeg betaler jo frem hver mnd. Blir helt frustrert og vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre..

Besvart 04.10.2019 16:34
 

Svar
Hei

Jeg legger til grunn at det er avtalt at oppsigelsestiden løper til utgangen av den måneden fristen utløper i. Det betyr at om du sa opp i starten av august, vil oppsigelsestiden løpe ut november. Etter mine spekulasjoner er det her misforståelsen har oppstått.

Fordi det er avtalt at du har 2,5 måneders oppsigelsestid, vil det etter min forståelse bety at oppsigelsestiden skal løpe til 15. november. Du skal da betale full husleie for september og oktober, og halv husleie for november.

Det kommer ikke klart fram om du betaler for inneværende måned den 20., eller om du betaler forskuddsvis. Om du betaler for inneværende måned, har utleier rett. Betaler du derimot forskuddsvis har du rett. Jeg vil anbefale deg å sjekke kontoutskriftene dine, slik at du kan se at du har betalt husleie for alle månedene, og ut fra dette avgjøre om du faktisk har betalt forskuddsvis eller for inneværende måned. Har du betalt forskuddsvis, kan du legge frem kontoutskriftene overfor utleier, og vise at du har betalt for hver eneste dag du har disponert boligen, og at du forlater boligen til avtalt tid, uten at du skylder en krone, når leien for halve november er overført.

Dersom du møter en lignende situasjon igjen, vil jeg anbefale deg å avtale at du betaler leie tilsvarende gjenværende dager i innflyttingsmåneden når du flytter inn, og at leieforholdet deretter løper fra måned til måned, med en oppsigelsestid som ender ved utløpet av en kalendermåned.

 

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Hvordan tar du opp ting med utleier?

En vask som lekker. (foto: ung.no)

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra