Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bo i Finland et år?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har alltid vært interessert i finsk språk og kultur, og har veldig lyst til å flytte dit i 1 år. Men hvordan får jeg dette til? Har snakket med skolerådgiveren på skolen min, men han sier at han ikke vet noe og kan ikke hjelpe til. Har prøvd å Google meg fram til et svar, men jeg ble ikke klokere av det heller. Hva gjør jeg? Kan drømmen min gå i oppfyllelse? Håper på svar!

Besvart 08.10.2019 10:27
 

Svar
Hei

Vi er nok ikke eksperter på dette og har ikke full oversikt. Det enkleste for deg på 18 vil kanskje være å studere i Finland.

Men for å studere i Finland, enten på finsk eller engelsk (hvor du kan lære deg finsk ved siden av), så ville vi besøkt sidene til ANSA her i Norge. De har egne sider med utdanning i Finland, og de kan du stille spørsmål om å studere der!

Hvis du ikke vil ta en utdanning men heller gå på språkskole eller lignende, vil det være lurt å gjøre noen google-søk på språkskole i Finland. Vi ser at det fins flere kortere kurs, men har ikke funnet noen lengre. Her må du nesten lete litt!

På Wikipedia står det at det er disse 4 folkehøgskolene i Finland, så de bør du også ta en titt på!

Vi ville tatt kontakt med ANSA, lest om de ulike folkehøgskolene, og kontaktet byråer som driver med språkkurs og utveksling og hørt med dem om de har noen tips!
Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra