Hopp til hovedinnholdet

Har utleier krav på depositumet når jeg flyttet ut pga. veps og mugg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg flyttet inn i en leilighet som hadde mugg i vinduskarmen på kjøkkenet, muligens i baderomsventilen og hadde mistanker om at det kanskje fantes andre plasser ettersom jeg fikk litt pustevansker siden jeg har allergi. I tillegg bodde det veps rett ovenfor vinduet mitt, og de kom flere ganger inn i leiligheten selv om jeg hadde lukket vinduene, og jeg voknet til veps som fløy rundt i leiligheten min. Jeg er redd vepps siden jeg er allerisk mot mange ting. Jeg klaget om dette til huseier, og han forsøkte å bli kvitt vepsen men fikk det ikke til, og jeg ble plaget av det i 1 mnd til jeg ikke klarte å bo der lengre og måtte flytte ut. Jeg forklarte til han at jeg måtte flytte så tidlig av helsemessige årsaker og han sa det var greit. Men nå krever han å beholde depositumet(som ble overført til hans private bankkonto) som han mener skal dekke husleien for 2 måneders oppsigelse. Siden jeg måtte flytte ut grunnet mugg og vepps, er det noen måte jeg kan kreve å få de pengene tilbake?

SVAR

Besvart 16.10.2019 17:32:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle