Hopp til hovedinnholdet

Det er så strevsomt hjemme, jeg vil flytte ut. Må jeg vente til jeg er 18?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 15 år og har hatt tanker siden jeg var 12 om å flytte ut. Ting hjemme er ikke som det skal og nå er jeg blitt så sliten at jeg gruer for å komme hjem etter skole. Føler jeg hadde klart meg greit alene og ville hatt det mye bedre nå som jeg neste år starter vgs. Vil veldig gjerneflytte ut da (er da ca.16/17 år) Tingen er at pappa støtter ikke dette valget fordi han er kontrollerende, betyr dette at jeg er nødt til å vente til jeg er 18 med å flytte ut??

SVAR

Besvart 09.10.2019 13:24:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
account_circle