Hopp til hovedinnholdet

Har det ikke bra hjemme. Kan jeg få støtte til å flytte for meg selv?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 18 år som har lyst til å flytte hjemmefra. Jeg har hatt store familieproblemer siden jeg var 13 år og det har bare blitt verre og verre. Vi har prøvd å gå til familievernkontoret tidligere i år, men har sluttet å gå dit sammen, fordi foreldrene mine mener vi ikke får noe ut av det. Jeg opplever så mye negativitet hjemme der mor ikke klarer å finne en god ting ved meg og snakker nedlatende til meg hver eneste dag.Jeg opplever at mine egne foreldre ikke er glad i meg, jeg får kun høre de negative tingene om meg selv hver eneste dag, og det sliter mer og mer på selvfølelsen. Det gjør det vanskelig for meg å elske meg selv, når ikke engang mine foreldrene kan gjøre det. Er det noen ordninger som kan hjelpe meg med å flytte ut uten at jeg må slutte på skolen for å jobbe og tjene penger til å betale for å forsørge meg selv?

SVAR

Besvart 23.10.2019 15:01:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle