Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve at jeg skal betale for andre ting enn husleien?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Nå som jeg skal leie har utleier krevd at jeg må betale for postkasse og kjøpe meg innboforsikring for å kunne leie. Dette har jeg måtte bruke en del penger på og synes det er urimelig. Jeg har spurt noen andre og de sier at husleieloven ikke tillater utleier å ta seg betalt for annet enn leie, strøm og vann, men visste ikke om det gjaldt for kostnader som ikke gikk til utleier. Kan utleier stille som vilkår for leie av bolig at man må betale andre typer kostnader enn leie, hvis disse pengene ikke går til utleier? Synes det er rart hvis jeg må betale alt mulig annet i tillegg til leie.

SVAR

Besvart 22.10.2019 16:18:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle