Hopp til hovedinnholdet

Utleier krever betaling for alt strømforbruk gjennom leieforholdet.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Har nylig flyttet ut fra en leilighet. Det ble ikke opprettet depositumskonto ved innflytt. I kontrakten står det strøm ikke inkludert. Utleier kom ikke med noe krav om betaling av strøm underveis i leieforholdet, men vil nå i ettertid dra dette fra depositum (som utleier har på privat konto.) Leiligheten hadde ikke egen strømmåler, og utleier vil nå «regne ut» selv hvor mye som skal trekkes. Er dette lov? Hvordan løser vi situasjonen? Takk

SVAR

Besvart 22.10.2019 16:48:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle