Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier tvinge meg ut før oppsigelsestiden er over?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har bodd en stund i et kollektiv med 3 andre, og vi har hatt en 3 måneders oppsigelsestid. De andre bestemt seg å flytte ut ila desember av ulike grunn, og sendte sine oppsigelsesbrev i september. Jeg har en usikre jobbsituasjon etter januar, og flytter kanskje til en annen by, og har derfor også valgt å si opp, så gjorde jeg dette i oktober, det vil si at jeg leier frem til januar. Jeg vil bo her ut januar siden jeg må jobbe frem til da. Det vil altså si at jeg bo her en måned etter alle de andre har flyttet ut. Vi fremleier fra eieren hver for seg, så er ikke pliktet i kontrakten å betale mer om noen andre flytter ut, eller finne ny. Huseieren sa hun ville ta på seg ansvar å finne ny folk. Nå har vi fått beskjed at huseieren har fant en gruppe med 4 som vil flytte inn, men har ikke sagt når. Hun har lagt ut annonsen fra 1. januar. Jeg begynner å bli redd for at hun vil tvinge meg ut tidligere, så kan de flytte inn. Kan hun tvinge meg å flytte før oppsigelsestid er ut?

SVAR

Besvart 28.10.2019 18:02:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
attach_file

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

 

Les mer
account_circle