Hopp til hovedinnholdet

Utleier ble sur da jeg flyttet et møbel i boligen. Har han rett til det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Leier en sokkelleilighet som er møblert. Det var stuebord, tv, ett lite pynteskap, kjøkkenutstyr, seng og litt pynt. Jeg trengte ett skrivebord, så da tok jeg med mitt private hjemmefra, og da flytta jeg litt på ett lite pynteskap på soverommet . Utleier la merke til dette, da han forøvrig bare kom inn i leiligheten uten mitt samtykke. Bare kom inn via en dør de har ned til boligen min siden han har en bod her nede han disponerer selv. Han lager mye spetakkel om akkurat dette, at jeg har tatt gjenstander inn i leiligheten som ikke er hans. Selv Om jeg ikke har kvitta meg med noen av hans møbler, bare flytta på dem slik at de passer mitt bruk. Og de tingene jeg flytta var ikke fastmonterte. Finner ingen forskrifter som sier at det ikke er lov med private gjenstander eller møbler som ikke er fastmonterte eller at jeg må ha tillatelse til å ta dem inn. Og står heller ikke noe om det i kontrakten mellom oss. Hva er rett i dette tilfellet ?

SVAR

Besvart 04.11.2019 13:04:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle