Hopp til hovedinnholdet

Bor på hybel og det er så lytt!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 17, snart 18 år som bor på en hybel. Problemet mitt med hybelen jeg bor på er ikke selve hvordan det ser ut, men heller det at det er lytt, også ønsker jeg helst å bo alene. jeg blir stresset av å bo med noen jeg ikke kjenner så godt eller ikke kommer overens med. nå på hybelen er det slik at vi går ut av rommet når vi hører at de andre er på rommet sitt, slik vil jeg ikke ha det. i tillegg så er det veldig lytt noe som gjør at det blir lite tid til lekser fordi det bråker så fælt. Bare noen snakker så hører jeg de, hvor mye skal jeg egentlig kreve fra de?, kan ikke akkurat be dem holde smella heller. Problematikken med å bo alene er at det er kostnaden øker, og det har ikke jeg råd til. får heller ikke penger av foreldrene mine noe som gjør det enda vanskeligere. Jeg får penger fra lånekassen ( borterboerstipend) men det nytter ikke når hybel + skolen koster penger = null kroner igjen. må jo ha mat også?. går i minus fra før av :). så hva skal jeg gjøre.

SVAR

Besvart 31.10.2019 19:49:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Vil du bo i kollektiv?

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

 

Les mer
attach_file

Økonomitips til deg som skal bo alene

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

 

Les mer
account_circle