Hopp til hovedinnholdet

Leiligheten har fått vannskader. Hva skjer hvis jeg ikke kan betale?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg leier en leilighet sammen med 2 venner. Ingen av oss hadde vært der på 4 døgn, og en av de to andre hadde glemt å lukke et vindu. Leiligheten har fått store vannskader. Vi gjorde alt vi kunne med håndkler og brukte ovner for å tørke. Det er per nå ingen synlige vannskader, men de mener at det ligger vann inni gulvet. Jeg har nesten ingen penger fordi jeg er som en helt vanlig student. Har lest litt på nettet og ser at vi må betale for skadene. De skal rive opp gulvet og muligens erstatte det. Hva gjør jeg hvis jeg får et erstatningskrav jeg ikke kan betale? Hva hvis det koster flere hundre tusen? Hva gjør jeg da? Utleier har forsikring, men da de kom for å befare skaden hørte jeg de snakke om at det ble en stor egenandel. Hvor stor kan denne bli? Og må vi studentene betale hele? Har ikke mer enn 50 tusen på sparekonto, hvis kravet blir på mer enn det vet jeg ikke hva jeg gjør...

SVAR

Besvart 08.01.2020 11:33:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle