Hopp til hovedinnholdet

Moren min maser på at jeg skal flytte ut, gutt 18 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har nettopp fylt 18 og med engang begynner moren min å “snikmase” på meg om å flytte ut. Hun klager også veldig mye - det her har jo skjedd helt siden jeg var 11 år. Jeg har snakket med andre voksne på den tiden men ingen hjalp meg ordentlig. Jeg jobber nå deltid ved siden av skole, men lønna mi er ikke noe bra nok for å overleve alene mtp at husleie osv. kommer til å koste mer enn 6000 kr i måneden. Jeg lurer dermed om hva du/dere anbefaler at jeg skal gjøre? Jeg har tenkt å stikke innom helsestasjon for å prate om det men jeg tror ikke det vil gjøre en stor forskjell. Mange kommer nok til å si at jeg må ta en prat med familiemedlemmene hjemme men problemet er at de hører ikke etter og det har vært slik flere år. Jeg har en veninne som tilbyr sted jeg kan være hos helt frem til jeg skaffer meg bedre økonomi. Er det en mulighet for at jeg får økonomistøtte fra Lånekassen, eventuelt høyere stipend mtp at jeg fortsatt er en videregående skole elev? Takk for svar.

SVAR

Besvart 03.02.2020 23:09:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Bostipend på videregående (borteboerstipend)

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til bostipend fra lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle