Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at familien min skal flytte til byen, men mamma vil ikke...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er ei jente på 16 snart 17 år. Går siste året på grunnskole. Jeg bor på et øy langt i fra byen og alle de vennene jeg henger med. Jeg har ingen venner på skolen jeg kan stole på. Av og til er dem hyggelige andre dagene er dem bare dritt mot meg. Jeg har sakt til foreldrene mine mange gang at jeg har lyst å flytte fra øya til et vanlig by. For da er jeg nærmere alle ting og venner, og foreldrene er nærmere jobben. Men de sier fortsatt nei til det. De slapp også maset mitt om å kjøre med til byen fordi bussene er kjelden. Jeg har funnet andre hus, billige og fine. Til og med et lite leilighet for meg selv. Men dem er fortsatt imot det. Jeg har grenne mer og mer de siste dagene. Og det vet mamma om, men ho bryr seg ikke. Av og til har jeg bare lyst å gi off, gi faen i skole eller skulke skolen. Jeg ligg over til bv min hver helg. Og mamma skjønne fortsatt ikke at jeg trives ikke her. Vurdert å snakke med helsesøstra om det men idk. Hva burde jeg gjøre tror dere?

SVAR

Besvart 29.02.2020 09:04:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Bostipend på videregående (borteboerstipend)

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til bostipend fra lånekassen.

 

Les mer
account_circle