Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte ut - hvor kan jeg bo som 14-åring?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! jeg bor med begge foreldrene mine og lillebroren min. Jeg er lei av dem og de er lei av meg. Jeg vil flytte og de sier det er helt greit så lenge vi ikke mister kontakt. Jeg får lov til å flytte, men jeg vet ikke hvor jeg kan bo som 14 åring. Jeg har prøvd å finne steder hvor jeg kan bo, men jeg vil ikke bytte skole eller bo langt fra der jeg er ifra. Jeg 100% sikker på at jeg vil flytte. Det er jeg som gjør alt i huset og jeg greier meg for meg selv. Var på leir i 2 måneder og fikk ikke hjemmelengsel så jeg tenker heller ikke på det. Jeg vil ikke få råd om hva jeg burde gjøre og hvem jeg burde snakke til, men jeg vil vite hvor jeg kan bo og hvordan jeg skal bo der, hvor mye jeg må betale osv.

SVAR

Besvart 13.03.2020 16:10:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle