Hopp til hovedinnholdet

Jeg må flytte pga. covid-19. Må jeg betale leie i oppsigelsestiden?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg må som et resultat av covid-19, flytte ut av leiligheten jeg har som student. Men leietaker sier jeg må betale for april, mai og juni, selv om jeg ikke bor der. Kan jeg bare dra fra leiligheten med tingene mine uten å betale? Kan jeg bli straffet? Jeg signerte aldri kontrakten min. Så jeg er ikke bundet av den. Har ikke betalt depositum heller så jeg mister ikke penger. Utleieren har ikke vært samarbeidsvillig, siden jeg nå har mistet inntekten min. Jeg må vite om jeg trenger å betale resten av leiene og om jeg kan bare dra uten at jeg får juridiske konsekvenser for det.

SVAR

Besvart 31.03.2020 13:09:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
attach_file

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
account_circle