Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg søke studentbolig før jeg har fått studieplass?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har satt opp et studie på NTNU som andrevalg på søknaden for studier. Jeg tror jeg mest sannsynlig kommer inn på førstevalget på UIO og kan bo hjemme. Det jeg lurer på er om jeg bør søke studenthybel på sit.no (Trondheim) før jeg har fått tilbud om studieplass? Jeg tror man må signere leiekontrakt som plikter at jeg betaler husleie fra kontraktens start, før man har fått vite om man kom inn på studie. Jeg er fortsatt usikker på om jeg har forstått dette med leie riktig. Betyr dette at jeg må betale husleie for den første måneden selv om jeg gir beskjed samme dag som jeg får svar på studieplass, om at jeg ikke skal ha boligen, hvis jeg ikke kommer inn på NTNU? Taper jeg leie på 4000-6000 tusen på å søke om bolig for andrevalget, når jeg tror jeg kommer inn på første?

SVAR

Besvart 15.04.2020 15:07:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Derfor bør du søke studentbolig

Som leietaker i en studentbolig tar studentsamskipnaden ansvar for huset i sin helhet, og du kan fokusere på deg selv og studiene. Det er stor rift om studenthyblene hvert år, så søk i god tid.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle