Hopp til hovedinnholdet

Må jeg melde flytting når jeg skal studere?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg begynner å studere til høsten. Lurer på regler ang folkeregistrert adresse. Jeg bor ikke med foreldre. Studiene er nesten 2 timer unna kommunen jeg bor i nå, så vurdere skaffe en liten leilighet nærmere studiestedet, men jeg vil ha folkeregistrert adresse i den kommunen jeg bor i nå. (Mye fordi jeg har kontakt med nav og kommer godt overens med veilederen min. Har hatt trøbbel med nav i andre kommuner og vil ikke risikere ødelegge opplegget jeg har her). Besteforeldrene mine bor like ved meg, og jeg kommer til å være mye hos dem i helger og ferier under studiet. Kan jeg ha folkeregistrert adresse hos dem selv om jeg studerer og leier leilighet i en annen kommune? Eller må jeg endre til den kommunen jeg ordner leilighet? I så fall; kan jeg eventuelt fortsatt være under nav i den kommunen jeg bor i nå, selv om jeg ikke har folkeregistrert adresse i den kommunen? Jeg har lett etter regler, men finner ikke. Håper på svar. Mvh.

SVAR

Besvart 30.04.2020 14:17:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte

Har du dårlig økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen din til å skaffe deg bolig. Les mer om du er en av de som kan få støtte.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
account_circle