Hopp til hovedinnholdet

Jeg flyttet ut av studentboligen pga. korona. Har jeg krav på prisavslag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg leier et rom hos en studentsamskipnad. Kjøkken deles med 6 andre personer, altså 7 person til sammen pr etasje. Det er totalt 7 etasjer. På grunn av korona, ble det veldig mye "liv" i studenthuset. Det ble veldig mye bråk som gjorde det tilnærmet umulig å lese til eksamen. I tillegg mye bråk om natten uten at samskipnaden kunne gjøre noe med det. Lyden ble ikke fanget på lydopptak dessverre. I tillegg deles kjøkken, noe som gjør at man ikke vet om man kan bli smittet av en potensielt dødelig sykdom (korona). Vaskemaskinene som skal vaske klær deles av alle i bygget. Akkurat her ble det utplassert en antibac maskin, men det hjelper vel ikke særlig når man uansett må ta i forskjellige dører for å komme seg ut og inn i bygget. Resultatet er at jeg har dratt hjem for å kunne studere og være i trygge omgivelser. Mange penger går til utleie jeg ikke får noe av. Må jeg betale full leie? Har jeg krav på reduksjon eller fullt avslag?

SVAR

Besvart 07.05.2020 11:01:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle